Svim konavoskim školarcima i roditeljima želimo sretan početak školske godine

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić u svoje osobno ime i u ime svih u Općini čestitao je svim školarcima početak nove školske godine.

”Svaka nova školska godina je novo putovanje, kako za djecu tako i za sve roditelje. Neka i ovaj put bude posebna”, rekao je Lasić

Inače, pod pokroviteljstvom Općine Konavle, svim konavoskim prvašićima bit će podijeljena i prigodna edukativna slikovnica za njihov početak đačkog doba.

Treba spomenuti i kako će tijekom mjeseca rujna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“. Akcija se na razini cijele Hrvatske provodi već dvadeset i drugu godinu zaredom, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima polaska u školu i njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

Tijekom mjeseca rujna, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano će nadzirati ceste, ulice i raskrižja u zonama škola kako bi se djeci osigurao što sigurniji dolazak i odlazak u školu.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:

Draga djeco!

Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Poštovani roditelji!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće  do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Cijenjeni vozači!

U blizini škola upravljajte svojim vozilom s pojačanim oprezom i maksimalno smanjenom brzinom kako bi se izbjegle neželjene posljedice i spasili mladi životi. Djeca su rizična grupa u prometu bez dostatnog životnog i prometnog iskustva, te kao takvi ne shvaćaju opasnosti koje im prijete u prometu.