Zamjenik načelnika Ivo Radonić nazočio svečanosti potpisivanja ugovora o 1,1 milijardi kuna vrijednim radovima u Zračnoj luci Dubrovnik

Zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić nazočio je danas u Čilipima svečanosti potpisivanja ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik vrijedan 1,125 milijardi kuna, od čega je 858 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Riječ je o drugoj fazi radova na projektu Razvoja Zračne luke Dubrovnik, a svečanom potpisivanju nazočio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
– Ovo je danas veliki trenutak jer potpisujemo najveći ugovor koji je sufinanciran od strane EU. Veseli me da ćemo ubrzo potpisati najveći ugovor, a to će biti Pelješki most, naravno nakon što natječaj bude završen. Ove investicije će imati veliki utjecaj u BDP-u i ovo nam treba davati snagu i vjeru da buduće generacije ostaju u Hrvatskoj – rekao je Butković.
Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić istaknuo je kako ovaj projekt među ostalim obuhvaća rekonstrukciju uzletno-sletne staze, nove parkirne pozicije, moderno gorivno postrojenje koje će biti prvo takve vrste u Hrvatskoj, novu upravnu zgradu, kanalizaciju te brojne potprojekte.
Prva faza projekta, izgradnja zgrade putničkog terminala vrijedne 476 milijuna kuna službeno je završena u svibnju ove godine svečanim otvaranjem, a cjelokupni projekt vrijedan 220 milijuna eura mora biti završen do travnja 2019. godine.