Program svečanog obilježavanja Dana općine Konavle i 25. obljetnice oslobođenja

Program proslave počinje u srijedu 18. listopada u Cavtatu kada će u 15 i 30 uploviti brod ”Karaka” s pripadnicima Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik ’91, nakon čega će uslijediti prigodno druženje s građanima.


U četvrtak 19. listopada u Domu kulture u Cavtatu bit će otvorena izložba ratnih fotografija autora Toma Žanetića, a u petak 20. listopada u 10 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana bit će postrojavanje Tehničkog zbora oružanih snaga Republike Hrvatske. Isti dan u 17 sati je Mimohod sudionika (Cavtatske mažoretke i Glazba, Veterani Domovinskog rat i drugi sudionici), a u 17 i 30 je postrojavanje na Trgu dr. Franja Tuđmana te polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz bistu prvog hrvatskog predsjednika. U 18 i 20 uslijedit će obilazak izložbe ratnih fotografija u Domu kulture u Cavtatu, a potom i okrugli stol sudionika oslobodilačke operacije u Domu.

Na Dan općine Konavle, u subotu 21. listopada, u 9 sati je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika ”Konavoska mati”, u 10 sati na Vojskom dolu je polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz spomenik hrvatskom vitezu Matu Golubiću. U 11 sati u Župnoj crkvi sv. Jurja služit će se sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a u 15 sati u Dubravci kod križa i crkvice sv. Barbare je polaganje cvijeća i paljenje svijeća.
U 16 i 30 na Grudi je polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz bistu generala Janka Bobetka, a u 17 sati je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konave u sportskoj dvorani OŠ Gruda.
Posljednjeg dana programa u nedjelju, u Franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u 18 sati je otvaranje Odjela za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA