Predstavnici Općine Konavle položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na ubijene domobrane na Orsuli

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić, zamjenik Ivo Radonić i pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti Mario Curić položili su danas vijenac i zapalili svijeću u spomen na 13 konavoskih domobrana koje su 1944. godine na Orsuli ubili partizani.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako ubijeni konavoski mladići na Orsuli nisu počinili nikakav zločin već su samo pripadali jednoj vojsci koja je u to vrijeme bila gubitnička.
”Žalostan sam kad vidim ove polomljene informativne ploče. Teško je shvatiti da se to događa. No, zanemarimo. Mi nismo ovakvi, mi smo sasvim drugačiji. Ovih dana sjećamo se žrtava, ali ujedno i slavimo oslobađanje Konavala i za to smo ponosni. Mislim da te žrtve nisu uzalud pale jer mi smo njihovi baštinici. Uspjeli smo i imamo hrvatsku državu”, zaključio je Lasić te potom zatražio od svih prisutnih da minutom šutnje odaju počast ubijenima.
Kod spomen ploče, koju je 1996. godine postavila udruga Hrvatski domobran Dubrovnik, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji ubijenih, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnik Općine Konavle Božo Lasić te predstavnici Udruge hrvatski domobran Dubrovnik, Udruge Daksa te udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i članovi obitelji ubijenih.
Načelnik Lasić na kraju komemoracije simbolično je s Orsule bacio jedan vijenac u more u spomen na ubijene Konavljane.