Predstavnici Općine Konavle na proslavi 25. obljetnice deblokade juga Hrvatske

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa zamjenikom Ivom Radonićem te suradnicima nazočio je danas programu obilježavanja 25. godišnjice deblokade juga Hrvatske.

Program obilježavanja počeo u subotu tehničko-taktičkim zborom naoružanja i opreme u Gružu, a nastavljen je danas, među ostalim i svečanim mimohodom postrojbi od Straduna do Gruža, programom Krila Oluje itd.

Među visokim uzvanicima bili su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar branitelja Tomo Medved, ministar obrane Damir Krstičević, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Mato Franković, saborski zastupnik Branko Bačić, umirovljeni general Nojko Marinović i brojni drugi.

Okupljenima se u Gružu obratila vrhovna zapovjednica oružanih snaga, Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.
”Hrvatski vojnici nisu iznevjerili povjerenje svoga predsjednika i vrhovnog zapovjednika. Provedbom niza operacija neprijatelju je Hrvatska vojska jasno demonstrirala odlučnost u obrani svoje domovine, a te su pobjede pokazale jedinstvo Hrvatske te navijestile i ostale pobjede”, rekla je Predsjednica dodavši kako nas je zajedništvo i jedinstvo spasilo u Domovinskom ratu.
Pozvala je sve nazočne da velikim pljeskom odaju počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu, Gojku Šušku i generalu Bobetku, koji su prije 25 godina upravo u Gružu postrojili pobjednički postroj hrvatskih branitelja koji su izvršili zadatak oslobađanja juga Hrvatske. Također, veliki pljesak zatražila je i za zapovjednika obrane Dubrovnika Nojka Marinovića i sve znane i neznane junake hrvatskog juga koji su, bili malobrojniji i slabije opremljeni od neprijatelja, ali hrabriji i motiviraniji.

Prilikom proslave izveden je i prigodni program ”Krila Oluje” prilagođen dubrovačkim prilikama.