Načelnik Lasić čestitao djelatnicima Muzeja i galerija Konavala te konavoskim vaterpolistima na vrijednom priznanju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovat će u srijedu Poveljom Republike Hrvatske Zavičajni muzej Konavala u Čilipima , a vaterpolisti iz Konavala bit će odlikovani Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara.
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je ovom prilikom čestitku i izrazio zadovoljstvo mukotrpnim radom potrebnim za takva priznanja.
”To je pohvala i dokaz ustrajnom radu naših Muzeja i galerija i jasni pokazatelj da se sav novac koji je uložen u tom smjeru vidljiv i opipljiv. Cijelu općinu veseli to priznanje. Što se tiče vaterpolista, jasno je da su Cavtat i Konavle oduvijek davali najbolja svjetska imena, a ovo priznanje je samo još jedna potvrda tome”, rekao je načelnik Lasić.
Priznanje će u ime Muzeja i galerija Konavla primiti ravnateljica Antonia Rusković Radonić sa svojim najbližim suradnicima, a Povelja Republike Hrvatske dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske. Povelja se sastoji od pisane isprave, a dodjeljuje se odlukom predsjednika odnosno predsjednice države. Podsjetimo, Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Zavičajni muzej u Čilipima prilikom nedavnog izmještanja ureda na jug Hrvatske.
Također, Predsjednica je odlučila Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovati ukupno 25 sportaša i sportskih djelatnika za osobite zasluge za sport, a među njima mnogi vuču korijenje iz Konavala. Među nagrađenima su tako Sandro Sukno, Loren Fatović, Marko Macan, Miho Bošković te Paulo Obradović. Osim njih priznanja će dobiti i drugi sadašnji i bivši igrači VK Jug CO: Andro Bušlje, Maro Joković, Marko Bijač, Xavi Garcia, Luka Lončar te Vjekoslav Kobešćak.