Predsjednica Grabar-Kitarović uručila Povelju Republike Hrvatske Muzejima i galerijama Konavala, vaterpolistima odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je u srijedu Poveljom Republike Hrvatske Zavičajni muzej Konavala u Čilipima, a vaterpolisti iz Konavala odlikovani su Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara.
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je ovom prilikom čestitku i izrazio zadovoljstvo mukotrpnim radom potrebnim za takva priznanja istaknuvši kako je to pohvala i dokaz ustrajnom radu Muzeja i galerija, te potvrda kako su Konavle vaterpolu uvijek davale velika svjetska imena.

Priznanje je u ime Muzeja i galerija Konavla primila ravnateljica Antonia Rusković Radonić sa svojim najbližim suradnicima te zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić. Povelja Republike Hrvatske dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske. Povelja se sastoji od pisane isprave, a dodjeljuje se odlukom predsjednika odnosno predsjednice države. Podsjetimo, Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Zavičajni muzej u Čilipima prilikom nedavnog izmještanja ureda na jug Hrvatske.

Također, Predsjednica je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovala danas ukupno 25 sportaša i sportskih djelatnika za osobite zasluge za sport, a među njima mnogi vuču korijenje iz Konavala. Među nagrađenima su tako Sandro Sukno, Loren Fatović, Marko Macan, Miho Bošković te Paulo Obradović. Osim njih priznanja su dobili i drugi sadašnji i bivši igrači VK Jug CO: Andro Bušlje, Maro Joković, Marko Bijač, Xavi Garcia, Luka Lončar te Vjekoslav Kobešćak.