Uspješno izvedena vježba ”Požar – OŠ Cavtat 2017.”

U Osnovnoj školi Cavtat danas je simulirana evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade škole uslijed požara. Sudjelovali su pripadnici operativnih snaga civilne zaštite Općine Konavle – Stožer civilne zaštite Općine Konavle, JVP Konavle, PP Gruda, Hitna pomoć, HGSS Dubrovnik, Županijski centar 112 i postrojba civilne zaštite općine Konavle.

Nakon dojave o požaru u Osnovnoj školi ravnateljica je obavijestila Županijski centar 112 koji je nakon toga alarmirao vatrogasce, policiju, hitnu službu, a na zahtjev načelnika općine Boža Lasića koji je odmah pozvao i postrojbu civilne zaštite općine kao i HGSS Dubrovnik.

Policajci su po dolasku osigurali mjesto nesreće, dok je Hitna služba, koja je stigla samo četiri minuta nakon dojave, zbrinjavala ozljeđene. Vatrogasci su s Grude stigli za samo 14 minuta nakon čega su pristupili gašenju požara te izvlačenju učenika koji su ostali zarobljeni u učionici, nakon čega su pripadnici HGSS-a s potražnim psom i pripadnicima postrojbe civilne zaštite pronašli nestale osobe te ih izvukli i predali pripadnicima hitne službe.

FOTO: DubrovnikINsider