Poziv svim nezaposlenima: Uključite se u program HZZ-a na poslovima zaštite od požara i poplava

Predstavnici Zavoda za zapošljavanje, predstojnik HZZ – Područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica i Stručni savjetnik za zapošljavanje, Odsjek za aktivnu politiku zapošljavanje Maro Čerkić, danas su u prostorijama Općine Konavle predstavnicima Općina Konavle i Župa dubrovačka, kao i predstavnicima JVP Konavle, komunalnih društava Konavoskog komunalnog poduzeća te Čistoće i zelenila predstavili program financiranja zapošljavanja u javnom radu.

Poslovi koji mogu biti obuhvaćeni Programom su: čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje i sanacija nerazvrstanih cesta sukladno Odluci o nerazvrstanim cestama, održavanje poljskih puteva, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i puteva, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara.

Trajanje programa je do šest mjeseci u punom radnom vremenu ili do šest mjeseci u nepunom radnom vremenu uz mogućnost obrazovanja. Važno je naglasiti kako obrazovanje može biti iz područja vezanih uz program, no i ne mora, a maksimalni iznos za takvo osposobljavanje po nezaposlenoj osobi je sedam tisuća kuna.

Radovi će biti plaćeni u iznosu prosječne minimalne plaće 3839,47 kuna, a bit će pokriveni i troškovi prijevoza. Ciljane skupine za program su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe itd., no uvjeti za sudjelovanje u programu bit će tek da je osoba evidentirana na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te da ima prebivalište na području Konavala.

Kako je zaključak da će se u narednih desetak dana vidjeti postoje li u Konavlima zainteresirani za rad na javnim radovima, pozivamo sve zainteresirane nezaposlene osobe da se jave na info@opcinakonavle.hr ili 479 868.