Na Grudi projekcija filma o DPDS-u, ”Priča od Starina” Tonka Jovića

Nakon večerašnje projekcije dokumentarnog filma autora Tonka Jovića ”Priča od starina” o povijesti DPDS-a u Kazalištu Marina Držića, ovo vrijedno audiovizualno djelo bit će prikazano u utorak u 19 sati na Grudi u Domu Matice Hrvatske.
Autor filma Tonko Jović nakon projekcije u Dubrovniku istaknuo je kako je u dokumentarnom filmu prikazan tek dio zanimljivog materijala o povijesti DPDS-a koje je na ovaj način obilježilo 65 godina postojanja.
”Prikupio sam materijal listajući i gledajući stare filmske zapise, fotografije, arhive. Nadam se da će ovaj film biti uvod u sljedeću obljetnicu Društva. Šezdeset i pet godina u životu čovjeka nije malo, a možda je u jednom društvu kao što je ovo još i više. Prošli su mnoge ‘Scile i Haribde’, duraju i nadam se da će durati i dalje”, rekao je Jović te dodao kako je za njega najvažnija karakteristika Društva njihova neprimjetnost rada.
”Poploča se ulica, popravi se kupjerta ili nekakva drvenarija, fugira se zid i ti radovi postanu i ostanu dio svakodnevice. Ne primjećujemo ih i uopće ne mislimo da su učinjeni, ne vidimo tko ih je učinio, a zapravo zna se tko ih je učinio – Društvo prijatelja dubrovačke starine. Čuvajući baštinu i misleći o baštini, promišljajući zapravo o prošlosti istovremeno zapravo mislimo i o budućnosti”, rekao je Jović.
Na projekciji na Grudi bit će sam autor filma, predstavnici Društva prijatelja dubrovačke starine kao i predstavnici Općine Konavle, a ulaz na film je slobodan.