Načelnik Lasić na kušnji vina od nepoznate autohtone konavoske sorte ”Dubrovačka crna”

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić nazočio je u Pridvorju predavanju stručnjaka o pripremi vinogradara za predstojeću sezonu, a tom prilikom organizirana je i kušnja vina od nedavno otkrivene autohtone konavoske sorte radnog naziva ”Dubrovačka crna”.

U samostanu u Pridvorju dr. Marko Karoglan sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta održao je predavanje o načinu rezidbe loze s obzirom na lanjsku zimu, a nakon toga održana je prezentacija o ”Dubrovačkoj crnoj” i kušnja ove sorte koju je 2015. godine otkrio Niko Cvjetković
Načelnik Lasić uvodno se obratio okupljenima i istaknuo kako će Općina i dalje podržavati ovakve hvalevrijedne projekte.
”Općina će podržavati sve takve hvalevrijedne projekte, a smatram da ova sorta ne bi trebala nositi naziv ”Dubrovačka crna” s obzirom na to da je riječ o autohtonoj konavoskoj sorti”, rekao je načelnik Lasić čije su riječi ispraćene aplauzom.
Ispred udruge Agroturizam Konavle pozdravnu riječ održao je predsjednik Ivica Vodopić, a dr. Karoglan je istaknuo kako je naziv ”Dubrovačka crna” tek ‘radni’ te se zahvalio Općini Konavle i Zračnoj luci Dubrovnik na financijskoj potpori projekta.