Mato Dimnić Oluja pobjednik prve Konovizije!

Pod geslom ‘Prezentaj svoje selo’ u Domu kulture na Grudi održana je večeras dugoočekivana Konovizija, a pobjedu je odnio predstavnik Pridvorja, gospar Mato Dimnić Oluja!

Općina Konavle čestita organizatorima na uspješnoj večeri, svim izvođačima te svim Konavljanima koji su navijali i bodrili sve pjevače i time stvorili vrhunsku atmosferu. Na ovogodišnjoj prvoj Konoviziji bili su i predstavnici Općine Konavle predvođeni načelnikom Božom Lasićem, zamjenikom Ivom Radonićem te predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Simovićem Crnim.
”Čestitam svima, zaista je ovo jedan vrhunski događaj bio. Organizacija je odrađena odlično, Konavljani su pokazali jedinstvo kakvo drugi mogu poželjeti”, rekao je načelnik Lasić.

Inače, Mato Dimnić Oluja je umirovljeni kuhar i strastveni pčelar, a rado na svadbama pusti svoj glas na oduševljenje gostiju, a svoj legendarni status zabavljača stekao je još u mlađima danama kada nije bilo zabave na kojoj nije uzeo mikrofon u ruke. Mora se reći kako se do posljednjeg žirija nije znalo tko će odnijeti pobjedu, a ‘moluntski Danijel Popović’ Ivo Cvjetković bio mu je stalno za petama.
Predstavnik Cavtata na Konoviziji bio je Vlaho Kordić, Palje brdo zastupala je Marija Gleđ Prkoča, a boje Dubravke predstavljala je Sanja Grmoljez. Čilipe je zastupala Ivana Zadro, Komaje Vlaho Baule, a Lovorno Sanka Vodopić poznata i kao Daisy May. Za Molunat se borio Ivo Cvjetković, a Močiće duet Suzana Kovačić i Katarina Dadić. Domaćina Konovizije, Grude, predstavljala je Patricia Kovačević, a Poljice Katarina Bete. Za Popoviće je nastupala Maja Bušković, a boje Radovćića na ovogodišnjoj Konoviziji predstavljao je Luka Rilović. Za Vitaljinu i Vodovađu pjevale su Katarina Mladošević odnosno Mija Švago.