Održana prezentacija programa ruralnog razvoja za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti

Prezentacija za aktualni tip operacija iz “Mjere 6” Programa ruralnog razvoja za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, mlade poljoprivrednike i OPG-ove, održana je u prostoru KUD-a Čilipi, u suradnji Općine Konavle i Agrarnog savjetovanja.

Program je predstavio pročelnik Perica Pušić a “Mjeru 6” i tipove operacija konzultant i profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Damir Kovačić. Iako je indeks razvijesnosti kao jedan od kriterija ocjenjivanja aplikacija hendikep svim aplikantima s područja Općine Konavle, cilj je kvalitetno pripremiti poduzetnike i ljude koji imaju ideje i projekte kako bi pronašli put do EU sredstava.
Također, najavljeno je kako će Općina Konavle nastaviti s kontinuranom edukacijom za sve natječaje i javne pozive koji se uklapaju u strateško opredjeljenje općine, a već za desetak dana bit će organiziran i prvi dvodnevni dio radionice čiji je cilj jačanje kapaciteta predstavnika udruga i zainteresiranih građana za pisanje projekata za strukturne i investicijske fondove EU.