Načelnik Lasić čestitao Niku Karamanu na osvajanju velikog zlata na svjetskom natjecanju ”Svijet Malvasija”

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku konavoskom vinaru Niku Kramanu na osvajanju velikog zlata na svjetskom natjecanju ”Svijet Malvasija”.
””U svoje osobno ime i ime cijele Općine Konavle čestitam Niku Karamanu. Kada je veliko zlato stiglo na Dubrovnik FestiWineu rekao sam kako je takav rezultat mogao doći samo uz veliki rad, trud i odricanje. Taj trud prepoznat je ponovno i na svjetskoj razini. Uvjeren sam kako će i ovaj veliki uspjeh doprinijeti da sva konavoska vina nađu svoj put na vinske karte hotela i restorana kako u Konavlima tako i diljem Hrvatske, ali i svijeta”, rekao je načelnik Lasić.
Na svjetsko natjecanje ”Svijet Malvasija” prijavljeno je ukupno 270 uzoraka iz sedam vodećih zemalja – Italije, Grčke, Španjolske, Portugala, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Malvasija dubrovačka slatka desertna osvojila je ukupno 92 boda od strane 24 ocjenjivača po pravilima OIV-a (Međunarodne organizacije za vina).
Karaman je za suho vino dobio 86,75 bodova te osvojio zlatnu medalju, a nakon devet godina njegovo vino je ponovno svjetski prvak. Karamanu su 2009. godine dodijeljena 92,25 boda, što je rekord koji nitko još uvijek nije srušio.
Inače, Malvasija dubrovačka Karaman 2016. postigla je najvišu ocjenu među vinima sa zaostatkom šećera na nedavnom 5. Dubrovnik FestiWineu te je bila najbolje ocijenjeno vino na ovogodišnjem ocjenjivanju, a ujedno i najbolje ocijenjeno u kategorijama: bijelo vino, Malvasija dubrovačka, bijelo vino Dubrovačko-neretvanske županije, desertno vino Dubrovačko-neretvanske županije i vino vinogorja Konavle.

>>>Načelnik Lasić čestitao Niku Karamanu na osvajanju Velikog zlata na 5. Dubrovnik FestiWineu