Niko Karaman preuzeo veliko zlato osvojeno na svjetskom natjecanju ”Svijet Malvasija”

Konavoski vinar Niko Karaman preuzeo je u Poreču veliko zlato koje je nedavno osvojio na svjetskom natjecanju ”Svijet Malvasija”.

Na svjetsko natjecanje ”Svijet Malvasija” prijavljeno je bilo ukupno 270 uzoraka iz sedam vodećih zemalja – Italije, Grčke, Španjolske, Portugala, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Malvasija dubrovačka slatka desertna osvojila je ukupno 92 boda od strane 24 ocjenjivača po pravilima OIV-a (Međunarodne organizacije za vina).
Vrijedi istaknuti kako je nakon devet godina njegovo vino ponovno svjetski prvak. Karamanu su 2009. godine dodijeljena 92,25 boda, što je rekord koji nitko još uvijek nije srušio. Ove godine je za suho vino dobio 86,75 bodova te osvojio zlatnu medalju.
Inače, Malvasija dubrovačka Karaman 2016. postigla je najvišu ocjenu među vinima sa zaostatkom šećera na nedavnom 5. Dubrovnik FestiWineu te je bila najbolje ocijenjeno vino na ovogodišnjem ocjenjivanju, a ujedno i najbolje ocijenjeno u kategorijama: bijelo vino, Malvasija dubrovačka, bijelo vino Dubrovačko-neretvanske županije, desertno vino Dubrovačko-neretvanske županije i vino vinogorja Konavle.

>>> Načelnik Lasić čestitao Niku Karamanu na osvajanju velikog zlata na svjetskom natjecanju ”Svijet Malvasija”
>>> Načelnik Lasić čestitao Niku Karamanu na osvajanju Velikog zlata na 5. Dubrovnik FestiWineu