Dr. Antun Car odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović povodom Dana državnosti 3. srpnja 2018., odlikovala je 58 istaknutih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a na svečanoj dodjeli odlikovanja i priznanja prim. dr. Antun Car tom prigodom odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, koje mu je u ime predsjednice uručio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

„Svi mi koji smo dali doprinos u obrani Domovine nismo to činili iz interesa. To je bio čin našeg odgoja, ljubavi i ufanja u Boga i Domovinu. Ali je lijepo da je to netko prepoznao. To je znak visokog kršćanskog civilizacijskog svjetonazora. Gospodine ministre, molim vas da prenesete našoj predsjednici da ćemo se mi i dalje boriti za ideale koji su nas odveli u obranu zemlje za bolju, socijalniju, ljepšu i pošteniju jednu jedinu nam državu Hrvatsku“, u ime odlikovanih branitelja ovim riječima zahvalio se primarijus Car.

Načelnik općine Konavle Božo Lasić uputio je dr. Caru iskrene čestitke povodom priznanja.

”Dr. Car dugi niz godina radi u ambulanti na Grudi i zadužio je veliki broj naših sumještana svojom nesebičnom pomoći i zalaganjem. To je samo razlog više da uputim iskrenu čestitku u ime cijele Općine Konavle”, rekao je načelnik Lasić.