Načelnik Lasić primio indijskog veleposlanika Sandeepa Kumara, razgovaralo se o pokretanju vikenda indijske kinematografije i daljnjem razvoju turističke suradnje

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa zamjenikom Ivom Radonićem, pročelnikom Upravnog odjela za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti Mariom Curićem te direktorom Turističke zajednice Konavala Franom Herendijom, primio je jučer u prostorijama Općine Konavle veleposlanika Indije u Hrvatskoj Sandeepa Kumara.

Glavna tema razgovora je bio daljnji razvoj turističke suradnje s obzirom na stalno povećanje povećanje broja gostiju iz Indije koji su počeli otkrivati Dubrovnik, ali i Konavle, kao atraktivnu turističku destinaciju. Kako bi se domaćem stanovništvu predstavila indijska kultura razgovaralo se o održavanju vikenda indijske kinematografije u Cavtatu.
Bollywood je s gotovo dvije tisuće filmova i 3,6 milijardi gledatelja godišnje najveća svjetska filmsa industrija, pa je organiziranje vikenda indijske kinematografije tim više zanimljiva ideja.
Veleposlanik Kumar posjetio je i Zavičajnu kuću u Cavtatu, a kako je i Indija poznata po svom vezu, razgovaralo se i o zajedničkoj suradnji i na tom području.