Važna obavijest poljoprivrednicima – Kako koristiti sredstva za sufinanciranje police osiguranja

Sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i AGRONET sustav imaju mogućnost iz Mjere 17 Programa ruralnog razvoja RH na sufinanciranje tj. refundaciju osiguranja usjeva, životinja i biljaka. Potrebno je imati plaćenu policu osiguranja (pritom s osiguravajućim društvom pripremljenu na način i uz obavijest da će za nju biti zatražena refundacija iz EU sredstava) te ugovorenu od 1. siječnja 2018. godine. Intenzitet potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja, a s maksimalnim iznosom godišnje potpore po korisniku od 75.000 € u kunskoj protuvrijednosti. Zahtjevi se podnose do kraja godine.

KAKO PODNIJETI ZAHTJEV U DVA KORAKA?
Općina Konavle je u suradnji Hrvatskom poljoprivrednom-šumarskom savjetodavnom službom osigurala podršku korisnicima s područja Konavala.

1. KORAK – Sljedeće dokumente potrebno je osobno donijeti ili skenirati i poslati e-mailom djelatnici Savjetodavne službe gđi. Blanki Krstić na e-mail; blanka.krstic@savjetodavna.hr (099/497-0487) ili u Upravni odjel za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Općine Konavle:
– Osobna iskaznica (skenirana obje strane-ne fotokopija!),
– Potvrda banke o IBAN računu OPG-a (skenirano – ne fotokopija!),
– Potvrda banke o IBAN zaštićenom računu OPG-a – AKO IMA (skenirano-ne fotokopija!),
– E-mail (obveza! – preko njega se komunicira sa APPRRR-om),
– Broj mobitela, adresa,
– Korisničko ime i lozinka za AGRONET sustav.

2. KORAK
Ako i kad je registracija izvršena, za mjeru 17 potrebno je:
– za pravne osobe – ime pravnog zastupnika,
– Polica osiguranja – skenirano!
– Potvrda osiguravajućeg društva da je polica plaćena u potpunosti-skenirano! tj. za svaku ratu uplate police, potvrda uplate (izvodi)- skenirano!
– Izjava korisnika da nije primio javnu potporu iz drugih izvora (zadani obrazac).