Uz Međunarodni dan starijih osoba: Konavle na zavidnoj razini po brizi za starije osobe

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić spomenuo se danas, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, svih umirovljenika na području općine Konavle. Načelnik je tako podsjetio kako svakodnevno radi na rješavanju svih problema koje muče starije Konavljane, te kako je nedavno u prostorijama Općine održan sastanak s Ljubicom Brailo predstavnicom Matice umirovljenika Općine Konavle, Antom Mandićem predstavnikom Sindikata umirovljenika te Albinom Glavorom, predstavnikom HSU-a.

Načelnik Lasić je na tom sastanku dogovorio skoro rješavanje prostorija u Cavtatu za potrebe umirovljenika, a istaknuto je kako takve prostorije već postoje na Grudi i u Čilipima. Također, Dom za starije i nemoćne Konavle, rečeno je, radi u 100 postotnom kapacitetu na visokoj razini usluge, što Konavle svrstava među sam vrh po razini brige za naše starije žitelje.

Inače, prema popisu stanovništva 2011. godine, Republika Hrvatska je imala 758.633 stanovnika u dobi 65 i više godina, s udjelom starijih osoba od 17,7 posto u ukupnoj populaciji.