Program obilježavanja Dana općine Konavle i 26. obljetnice oslobođenja Konavala

Svečanim trodnevnim programom Općina Konavle obilježit će ove godine svoj dan i 26. obljetnicu oslobođenja Konavala.

Program počinje u petak 19. listopada 2018. godine u 12 sati u Banima gdje će se upriličiti svečano otvaranje vodovoda. U 15 sati u Cavtatu je svečano otvaranje nove zgrade Općine, a u 17 sati u Domu kulture otvaranje izložbe Policijske udruge branitelja PUD 91, ”Bili smo prvi, a ostali zadnji”.
U 18 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana upriličit će se polaganje cvijeća kod biste dr. Tuđmana i susret s pripadnicima Policijske udruge branitelja PUD 91 i Odreda naoružanih brodova. Prvi dan svečanog programa bit će zaključen u 19 i 30 u Cavtatu svečanim otvaranjem knjižnice Cavtat u zgradi na autobusnom kolodvoru.
U subotu 20. listopada u 15 sati u Pridvorju u Franjevačkom samostanu održat će se Konavoska razvojna konferencija – Demografska perspektiva Konavala.
U nedjelju 21. listopada u 9 i 30 na Vojskom dolu bit će polaganje vijenaca na spomen ploču hrvatskom vitezu, satniku Matu Golubiću, a u 10 i 30 u Stravči u župnoj crkvi sv. Jurja bit će služena sveta Misa za poginule hrvatske branitelje. U 17 sati u Čilipima bit će upriličeno polaganje vijenaca kod spomenika ”Konavoska mati”, a u 18 sati u sportskoj dvorani na Grudi bit će svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle nakon koje će uslijediti prigodni domjenak.