Zlato i bronca za Cavtatske mažoretke na Europskom prvenstvu; Načelnik Lasić: Pokazali ste svima koliko talenta ima u našoj općini!

Cavtatske mažoretke, članice KUD-a „Vlaho Bukovac“ iz Cavtata, nastupile su proteklog vikenda na 22. Prvenstvu Europe za mažoretkinje i Međunarodnom mažoret kupu, koji su se održali u Poreču.

Na Prvenstvu Europe, na kojem su nastupile predstavnice iz 16 europskih zemalja, mlađe juniorke Cavtatskih mažoretki postigle su izniman uspjeh i osvojile su treće mjesto u kategoriji tradicionalni mažoret ples. U koreografiji Lucije Urlović nastupile su: Josipa Barišić, Lucija Bijelić, Mihaela Blažević, Dora Caput, Barbara Dragun, Katarina Drobac, Marijana Đuka, Mihaela Kuliš, Nina Protrka, Anđela Rodić, Antonela Rodić, Marina Hanzier, Nika Orepić, Mihaela Hanzijer i Andrijana Urlović.
Na Međunarodnom mažoret kupu nastupile su juniorke sa koreografijom Ane Radojević u kategoriji tradicionalni mažoret ples, te također ostvarile veliki uspjeh osvajanjem prvog mjesta. Za juniorski sastav nastupile su: Josipa Barišić, Marijana Đuka, Matea Franušić, Mihaela Kuliš, Mihaela Hanzijer, Anđela Rodić, Antonela Rodić, Mihaela Rodić, Iva Orepić, Nika Orepić i Andrijana Urlović.
Nakon ovog velikog uspjeha Cavtatske mažoretke kreću sa pripremama novih koreografija za slijedeće Prvenstvo Hrvatske, koje će se početkom svibnja 2019. godine održati u Murskom Središću.

Načelnik Općina Konavle Božo Lasić čestitao je našim mažoretkama na velikom uspjehu.

”Vratiti se doma ne s jednom već dvije europske medalje oko vrata potvrda je vaše veličine i napornog rada kojeg svakodnevno ulažete. Ponosan sam na vas jer ste pokazali svima koliko vrijede Konavle i koliko talenta ima u takoj jednoj maloj, a velikoj općini”, rekao je načelnik Lasić.