Predstavnici Općine Konavle položili vijence na Orsuli u spomen na konavoske domobrane

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić, predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović i član Županijske skupštine Vlaho Ivaniš položili su danas vijenac i zapalili svijeću u spomen na 13 konavoskih domobrana koje su 1944. godine na Orsuli ubili partizani.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako ubijeni konavoski mladići na Orsuli nisu počinili nikakav zločin, a napomenuo je kako se na današnji dan prisjeća na njihovu žrtvu kako bi se slavila sloboda.
Lasić je potom zatražio od svih prisutnih da minutom šutnje odaju počast ubijenima.
Kod spomen ploče, koju je 1996. godine postavila udruga Hrvatski domobran Dubrovnik, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji ubijenih, zamjenici župana dubrovačko-neretvanskog, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnik Općine Konavle Božo Lasić te predstavnici Udruge hrvatski domobran Dubrovnik, Udruge Daksa te udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i članovi obitelji ubijenih.
Predsjednik konavoskog Općinskog vijeća na kraju komemoracije simbolično je s Orsule bacio jedan vijenac u more u spomen na ubijene Konavljane.