Među trojicom bogoslova koji će primiti sveti red đakonata i mladi Konavljanin Robert Karačić

Sveti red đakonata na putu prema svećenstvu u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike u petak, 9. studenog na misi u 18 sati po rukama dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića primit će trojica bogoslova od kojih i jedna mladi Konavljanin, Robert Karačić (na fotografiji prvi s desna na lijevo). Uz njega će biti i Josip Mudri i Tonći Ante Prizmić.
U Dubrovačkoj biskupiji, koja godinama ima nedostatak svećeničkih zvanja, ređenje trojice kandidata je veliki blagoslov i izvor nade, osobito jer je zadnji put ređeno više od dvojice kandidata prije više od pedeset godina. Posljednje đakonsko ređenje kandidata za Dubrovačku biskupiju bilo je 2013. godine.
Večer uoči ređenja trojice bogoslova za đakone Dubrovačke biskupije u četvrtak, 8. studenog s početkom u 20 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike upriličit će se klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje će predvoditi budući đakoni Robert Karačić, Josip Mudri i Tonći Ante Prizmić. Na misi u 18 sati položit će Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.