Održana uvodna radionica Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih prizvoda na području Općine Konavle“

Uvodna radionica Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih prizvoda na području Općine Konavle“, održana je u prostoru KUD-a u Čilipima.
Na radionici koju je vodio izrađivač programa prof. dr. Damir Kovačić, konavoski OPG-ovci su ispunjavali anketu koja je obuhvatila njihove proizvodne kapacitete, radne resurse, postojeću proizvodnju i tržište te njihove poslovne namjere. Rezultati ankete bit će uzeti u obzir prilikom definiranja modela koji može potaknuti razvoj proizvodnje i prodaje proizvoda.
Također, provedene su konzultacije i s lokalnim turističkim poduzećima, kako bi se procijenio potencijal lokalnog tržišta. Prethodno su se, isto tako, na temelju svih postojećih studija i stručnog znanja analizirale prirodne datosti za poljoprivrednu proizvodnju.
Inače, temeljna zadaća ovog projekta je definirati nekoliko razvojnih projekata u poljoprivredi i konkretne mjere koje će potaknuti njihovu realizaciju. Na ovaj način cilj je pokrenuti modernu poljoprivrednu proizvodnju te napraviti dodatni iskorak u ruralnom razvoju Konavala.
Prezentacija programa javnosti predviđena je u veljači 2019. godine, a nakon toga slijedi priprema operativne provedbe definiranih razvojnih projekata.