Načelnik Lasić na otvaranju manifestacije Mirisi Božića u Konavlima

Načelnik Lasić nazočio je otvaranju 11. Mirisi Božića u Konavlima. U punom Zavičajnom muzeju Konavala manifestaciju je sinoć otvorio državni tajnik u ministarstvu turizma Frano Matušić.

Program je započeo unošenjem i pristavljanjem badnjaka, te zajedničkim kićenjem stabla lovorike, kao što je to bio običaj u Konavlima prije više od stotinu i pedeset godina a o čemu su govorili ravnateljica muzeja i galerija Antonija Rusković i Luko Novak.
U programu su nastupili Toto & prijatelji Mirisa Božića te mladi tamburaški sastav KUD-a Čilipi. Ovo je bila prilika da predsjednik Agroturizma Konavle Ivo Vodopić još jednom istakne projekte koje Udruga provodi tokom godne, a koje doprinose promociji i razvoju ruralnog turizma.
”Glavna misija Agroturizma Konavle nije postizanje sve boljih turističkih rezultata koji se bilježi zadnjih godina, nego je naša zadaća zadržati dostojanstvo života u ruralnom prostoru kako bi Konavle bile što atraktivnije mjesto za život“, naglasio je Vodopić.
Načelnik Općine Konavle Božo Lasića uz podršku radu Udruge i božićnu čestitku simbolično je poklonio značke Općine Konavle županu Nikoli Dobroslaviću, Franu Matušiću i Sanji Putici koji svojim zalaganjem doprinose realizaciji projekata koji se provode u Konavlima. Nakon svečanog dijela otvaranja manifestacije svi okupljeni uputili su se prema info kućici, recepciji Mirisa Božića, koja je ove godine po prvi put postavljena na parkingu ispred hotela Konavle u Čilipima, a koja će radit u Dane zelene menestre, baštine i vina 28., 29. i 30. prosinca, koji se odvijaju u sklopu manifestacije. Kućica će služiti kao info punkt gdje će svi posjetitelji moći doći, dobiti promotivne materijale i dodatne informacije o sadržaju programa. Nakon simboličnog rezanja vrpce koju su zajednički prerezali župan Nikola Dobroslavić i predsjednik konavoskog općinskog vijeća Ivo Simović program je nastavljen prigodnim čašćenjem i druženjem u centru Čilipa.
Mirisi Božića nastavljaju se u srijedu 26. prosinca Božićnim koncertom „Tiha noć, sveta noć“, koji će se održati u župnoj crkvi sv. Srđa i Baha u Pridvorju u 18:00 sati a na kojem će nastupiti klape Atlant, Cavtajke, Zračna luka Dubrovnik i Vežilice kao i KUD „Stjepan Radić“ iz Pridvorja.