SJEDNICA VLADE U DUBROVNIKU Doneseno nekoliko važnih odluka za Konavle

Načelnik Općine Konavle nazočio je danas 141. sjednici Vlade koja je održana u Kneževu dvoru u Dubrovniku. Među četrdesetak odluka o strateškim projektima vrijednim oko 4,5 milijardi kuna, doneseno je i nekoliko odluka i zaključaka koje se tiču izravno Općine Konavle.

Vlada je tako donijela Zaključak kojim ”Republika Hrvatska, kao vlasnik, iskazuje namjeru darovanja Općini Konavle budućih novoformiranih nekretnina za potrebu izgradnje vrtića i nove osnovne škole” na Rajkovom dolu, potom Zaključak o darovanju tunela na rtu poluotoka Sustjepan u Cavtatu, a Općini je prepuštena i vojna građevina s pripadajućim zemljištem u Zračnoj luci Dubrovnik u svrhu ostvarenja projekta servisno-gospodarske zone.

Nakon same sjednice načelnik Lasić potpisao je s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke građana (e matica), s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić potpisao je ugovor iz otvorenog trajnog poziva ”Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” za projekt ”Otvorimo Južna vrata Lijepe naše”, a s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020 za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Konavlima.