Na današnjoj sjednici Vlade dioba čestice na Rajkovom dolu za nastavak projekta izgradnje OŠ Cavtat, Lasić: Ovo je vrhunac sedam godina mukotrpnog posla!

Na današnjoj sjednici Vlade kao 13. točka dnevnog reda nalazi se ”Prijedlog odluke o razvrgnuću suvlasničke zajednice na nekretninama u k.o. Cavtat geometrijskom diobom”, čijim će se usvajanjem napraviti velika prekretnica odnosno zaključiti više od sedam godina mukotrpnog rada te omogućiti daljnja procedura u pravcu izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat.
”Konačno smo dočekali geometrijsku diobu nekretnine sa privatnim vlasnicima u Cavtatu, riječ je o čestici na Rajkovom dolu, odnosno čestici na kojoj će biti smještena nova OŠ Cavtat. Nakon sedam punih godina mukotrpnog rada uspjeli smo zgotoviti taj ogroman posao. Očekuje nas potpisivanje ugovora s vlasnicima zemljišta o diobi, a nakon toga će država ustupiti nekretninu Općini Konavle”, rekao je načelnik Lasić te se našalio kako Konavljanima broj 13 ipak nije bio nesretan.
”Želim se zahvaliti saborskoj zastupnici Sanji Putici i ministru državne imovine Goranu Mariću koji su pospješili rješavanje ovog problema, a želim se zahvaliti i geodetu Antunu Baulu te odvjetniku Peru Miljasu koji su svoj dio posla odradili vrlo profesionalno”, istaknuo je načelnik Lasić te dodao kako početak radova očekuje u najkraćem mogućem razumnom roku.

Novo: Točka 13. današnje sjednice Vlade može se pogledati na 50:20 minuti videa.

Foto: Stara zgrada OŠ Cavtat