Načelnik Lasić na promociji prvog broja dvojezičnog magazina TZ Općine Konavle ”Volim Konavle”

Prvi broj dvojezičnog, hrvatsko – engleskog magazina TZ Općine Konavle, Volim Konavle ili In love with Konavle, promoviran je u petak u Konavoskim dvorima, a o njemu su nazočnima govorili načelnik Božo Lasić, direktor TZ-a Frano Herendija, te glavna urednica Lidija Crnčević, a program je na ležeran i šarmantan način vodio Ivica Puljić.

Zadovoljstvo novim proizvodom koji će na specifičan način brendirati i promovirati Konavle izrazio je načelnik Božo Lasić osobito jer je tiskan u vrijeme natjecanja za Međunarodni zlatni cvijet, dok je direktor TZ Frano Herendija istaknuo kako će se novi magazin baviti temama iz prošlosti Konavala, ali će obuhvatiti i aktualnosti vremena u kojemu živimo.

Glavna urednica Lidija Crnčević nazočne je upoznala sa sadržajem i autorskim timom koji stoji iza ovog vrijednog izdanja. U prvom broju strani će posjetitelji i čitatelji doznati o 600-oj obljetnici pripadnosti Konavala nekadašnjoj Dubrovačkoj Republici, o autohtonom Konavoskom vezu i nakitu koji se prenosio u obiteljskom nasljedstvu, o Sv.Barbari, lokalitetu pod UNESCO-vom zaštitom, Malvasiji zlatnoj dubrovačkoj, velikom cavtatskom slikaru Vlahu Bukovcu, tradiciji klapskog pjevanja i talentiranim cavtatskim vaterpolistima koji su dokazali da je ovaj sport u Konavlima način života.

Prvi broj “In love with Konavle” donosi i ribarsku priču iz Molunta, kao i priču o konavoskoj nevjesti, Indijki koja se u ovaj kraj doselila iz Južne Afrike, podsjeća nas na vrijeme kada su stari išli s prodajom na placu u Grad na čemu su odgojene i obrazovane generacije konavoske djece, turistima koji žele aktivni odmor ponuđene su teme o usponu na Sniježnicu ili ronjenje i upoznavanje s brodolomima u blizini Cavtata, te popis događanja tijekom ove 2019. na čitavom konavoskom području.

Tekstovi su pisani na zanimljiv i pitak način, a potpisuju ih Paula Kostopeč, Antonia Rusković Radonić, Jelena Beželj, Lidija Crnčević, Lucija Vuković, Barbara Margaretić, Ivica Puljić, Jadranka Ničetić, Anita Trojanović, Vinko Rožić, Katarina Fiorović i Gabrijela Bijelić.

Cijeli tim ljudi koji stoji iza ovog novog turističkog proizvoda koji će zasigurno privući i pažnju domaćih čitatelja, nada se kako će svi koji ga uzmu u ruke postati ono što oni već jesu – zaljubljeni u Konavle.