Zamjenik Radonić i pročelnik Curić u Čilipima na dočeku prvog leta između Hrvatske i SAD-a

U subotu malo prije 9 sati u Zračnu luku u Čilipima nakon 28 godina stigao je prvi zrakoplov s izravnog leta American Airlinesa iz Philadelphije za Dubrovnik. Na svečanom dočeku prvog leta nazočili su i zamjenik načelnika Ivo Radonić te pročelnik UO za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti Mario Curić.

Na svečanom dočeku okupljenima se obratio direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić koji je istaknuo kako će čilipski aerodrom biti i više nego dobar domaćin.
”Prije dvije godine dobili smo obećanje da bi se mogla uspostaviti direktna zračna linija s Dubrovnikom. Razlog tome, među ostalim, je broj turista iz SAD koji je nakon 2000.-te iz godine u godinu rastao u dvoznamenkastom broju. Također, posjetitelji više u destinaciji ne borave po dva ili tri tjedna već svoj godišnji odmor žele iskoristiti nekoliko puta godišnje. Komfor je na prvom mjestu kao i pristupačne cijene karata. Zahvaljujem se American Airlinesu na obimnoj obuci koju su nam pružili jer je za prihvat jednog ovakvog zrakoplova potrebno zadovoljiti najviše svjetske standarde. Naši djelatnici počevši od administrativnih službenika preko menadžera do onih zadužnih za sigurnost su bili na visini zadatka. Vjerujem da će se Zračna luka Dubrovnik pokazati kao dobar domaćin ne samo tri tjedna leta već četiri s obzirom na zainteresiranost klijenata. Pregovori se nastavljaju te možemo očekivati da bi se kapacitet, kao i frekventnost mogla povećati”, poručio je direktor ZLD Frano Luetić.
Svečanosti dočeka inauguracijskog leta prisustvovali su među ostalim i župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i državni tajnik pri Ministarstvu turizma RH Frano Matušić.