Načelnik Lasić uputio čestitku povodom Dana državnosti

Hrvatska u utorak slavi Dan državnosti, dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Tim povodom načelnik Lasić uputio je čestitku.

Prije 28 godina Hrvatski sabor donio je povijesnu odluku kojom je putanja ka slobodnoj, suverenoj i demokratskoj zemlji zacrtana u tokove naše povijesti. Izabrali smo slobodu pod svaku cijenu, a ta cijena bila je najviša. Mnogi naši sugrađani, civili i branitelji nisu dočekali vidjeti razvoj Hrvatske u ono što je danas – zemlja domoljublja, ponosa i tolerancije.
Nakon ratnih razaranja nismo dopustili da Konavle ostanu uništene. Pametnim upravljanjem, srcem i rukama izdigli smo naš dom u jednu od najprosperitetnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj i općinu koja je primjer drugima.
Svaki taj korak u usponu dugujemo onima koji su za taj san dali svoje živote, našim braniteljima i na tome smo im vječno zahvalni. Nikada to nećemo zaboraviti, a naša je dužnost da njihova žrtva bude usađena i u sjećanja generacija koje dolaze.
Načelnik
Božo Lasić