Održan prvi ciklus edukacija „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“ u sklopu projekta Otvorimo Južna vrata Lijepe naše

U Dječjem vrtiću Konavle započela je edukacija odgojitelja pod nazivom „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“. Tema edukacije je „Dječji pogled na lijepo u prirodi“, a odvijat će se u tri ciklusa: siječanj, svibanj i listopad 2020.g. Edukacija se provodi u sklopu projekta „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, a koji je usmjeren na unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Izvoditelji edukacije su prof.dr.art. Antonija Balić Šimrak i prof. Mirjana Bakotić, a među polaznicima su 31 odgojitelj i 2 stručna suradnika koji žele osvijestiti temeljitiji pristup likovnosti te omogućiti djeci uključenoj u programe vrtića da istražuju ljepotu u prirodi koja ih okružuje kroz primjenu različitih likovnih tehnika.
Prvi ciklus održan je 10., 11. i 13. siječnja u prostorima Dječjeg vrtića Konavle, a sastojao se od interaktivnih predavanja i radionica: Pristup likovnosti u ranoj i predškolskoj dobi, Suvremena umjetnost kao poticaj za istraživanje, Integrirani pristup u području likovnosti te Razrada projekta „Dječji pogled na lijepo u prirodi“. Iznimno je bilo zadovoljstvo odgojitelja načinom održanog prvog ciklusa, opuštenom atmosferom koju su iskusne i nadasve profesionalne profesorice stvorile te time pobudile želju za likovnim stvaralaštvom.