SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Usvojena Odluka o osnivanju Poduzetničke zone u Čilipima

U Cavtatu je održana 19.sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle na kojoj je među ostalim usvojena i Odluka o osnivanju Poduzetničke zone „Čilipi – Zračna luka“ te Odluka o izradi II. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Konavle i izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Zračna luka Dubrovnik 1“.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako je riječ o velikom potencijalu te kako za ovakvu investiciju već sada postoji veliki interes.

‘’Već postoji interes brojnih gospodarskih subjekata, a riječ je o projektu kojem je potporu dala i Vlada RH na sjednici održanoj prošle godine u Dubrovniku. Ova Odluka kao i Odluka o izradi II. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Konavle i izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Zračna luka Dubrovnik 1“ su koraci koji su bili nužni da nam Ministarstvo državne imovine može ustupiti zemlju’’, rekao je načelnik te dodao kako se očekuje i suglasnost Ministarstva gospodarstva.

Na sjednici se raspravljalo i o POS stanovima za koje je Općina Konavle trenutno u prikupljanju iskaza interesa.

Načelnik Lasić je ovom prilikom istaknuo kako se anketni upitnici još dostavljaju, te kako će o broju zainteresiranih ovisiti i potencijalna lokacija na kojoj bi se stanovi gradili, na Grudi ili u Čilipima.

”Uspostavljeni su kontakti kod nadležne Agencije i aktivno radimo na tome”, rekao je Lasić.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog Programa mjera u poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Konavle za 2020. godinu, na koji je prethodnu suglasnost dalo Ministarstvo poljoprivrede, a prema uredbama Europske komisije.