Apel načelnika Lasića: Nemojmo dopustiti talijanski scenarij, ostanite kod kuće!

Načelnik Lasić uputio je apel svim stanovnicima Konavala da u naredim danima ostanu kod kuće kako bi zaštitili svoje bližnje i cijelu zajednicu.

Dragi prijatelji,

Ministar Beroš kaže kako nas 19 dana dijeli od talijanskog scenarija i poziva nas da ostanemo doma.
I ja vas pozivam da to isto učinite, spriječimo širenje virusa u našoj sredini. Svi mi koji moramo raditi maksimalno zaštitimo sebe i svoje najbliže, a vi kojima nije nužno izlaziti vani ostanite u svojim kućama. Na svima nama je velika odgovornost kako bi zaštitili zajednicu u kojoj živimo, svatko od nas je potencijalni širitelj i nositelj nesretnoga virusa. U međusobnim kontaktima ponašajmo se krajnje odgovorno i pažljivo.

Nadalje, molim vas nemojte organizirati nikakve akcije mimo Stožera civilne zaštite i Općine, a koji se tiču bliskih kontakata. Postoje razrađeni planovi, svi stariji će biti zbrinuti u sredinama gdje im ne može nitko pružiti pomoć. Ako imate starije susjede vi im obavite nabavu, a svima onima kojima to nije moguće omogućili smo poseban telefon na koji se mogu obratiti 020/301-200. Svi vaši koji se vraćaju s puta neka ostanu u samoizolaciji, budite odgovorni prema sebi i ljudima oko sebe.
Također, pozivam sve konavoske udruge da svoje članove zamole da ostanu kod kuće, te na taj način doprinesu ovoj akciji. Svi oni koji na bilo koji način imaju politički ili vjerski utjecaj neka svojim pripadnicima objasne značaj ostanka kod kuće.
Športom se možemo baviti i kod kuće, a Bog naše molitve čuje na svakom mjestu i u svakom trenutku.

Budite hrabri ostanite doma!