Za vikend humanitarna biciklijada, prihod namijenjen potrebitim Konavljanima kroz Zakladu Otac Ivan Fiorović

Na press konferenciji koja se održala u hotelu Adria u Dubrovniku najavljena je humanitarna „Konavoska biciklijada” koja će se, u organizaciji Biciklističkog kluba Konavle i Agroturizama Konavle, održati ovu nedjelju, 21. lipnja 2020. godine, a prihod od prikupljenih priloga i donacija namijenjen je novoosnovanoj Zakladi ”Otac Ivan Fiorović”.
Okupljanje sudionika će biti u Izletištu mlin u Ljutoj u 16:00 sati.

Biciklijada je rekreativna i namijenjena za sve uzraste biciklista, uz napomenu da mladi biciklisti do 14 godina mogu sudjelovati samo u pratnji starijih. Start će biti u Ljutoj te će se voziti cestom kroz polje do franjevačkog samostana u Pridvorju gdje je organiziran predah i mogućnost posjeta Odjelu za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala. Za spremnije bicikliste bit će organizirana i druga etapa do kamene kućerice u Vučikraju. Po povratku u Ljutu organiziran je zanimljiv program, originalna okrepa i igre za najmlađe te se očekuje da će sve trajati do 19:00 sati, istaknuli su Zoran Ćosić i Darijo Čondrić iz BK Konavle.

U subotu 20. lipnja 2020. godine organizira se akcija čišćenja biciklističkih staza Komaji, Popovići, Čilipi. Okupljanje je na ulazu u Komaje s ceste donjom bandom Konavala u 8:00 sati te su svi koji mogu pomoći dobrodošli.

“Biciklijada je samo nastavak aktivnosti koje se u Konavlima događaju u okviru ovogodišnje manifestacije Proljeće u Konavlima koja je prilagođena sukladno okolnostima u kojima se nalazimo. Proteklih vikenda smo uređivali pješačko biciklističke staze i organizirali tri vrlo uspješne vođene pješačke ture u Konavlima. Osnovni cilj svih ovih aktivnosti je promocija Konavala kao prostora idealnog za aktivni odmor, rekreaciju i boravak u prirodi”, naglasio je Ivo Mujo predsjednik udruge Agroturizam Konavle.
Načelnik općine Konavle Božo Lasić i upravitelj novoosnovane zaklade „Otac Ivan Fiorović” zahvalio se udrugama na aktivnostima i inicijativi da ova biciklijada bude humanitarna te će se prikupljeni prilozi i donacije namjenjeniti potrebitim Konavljanima. Svrha Zaklade jest da uz potrebite financira i izvrsne studente i podupire druge humanitarne aktivnosti.

„Dubrovačko-neretvanska županija prepoznaje i podržava projekte koje doprinose promociji Konavala i ruralnih prostora posebno ako mogu biti korisne u ovim gospodarski izazovnim trenucima” kazao je županijski pročelnik Ivo Klaić.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da sa svojim biciklima dođu u Konavle u što većem broju te napominju da ne zaborave biciklističku opremu, kacigu i vodu te da se pridržavaju i poštuju prometne propise.