PODIGNIMO LETVICU VISOKO Počeo sportski kamp za djecu s poteškoćama u razvoju

U sklopu projekta “Podignimo letvicu visoko” Zajednica sportova Općine Konavle i Općina Konavle organizirali su sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju iz Konavala i šireg dubrovačkog područja te ostalih dijelova Hrvatske.

Kamp je svečano otvoren u srijedu navečer u na trgu dr. Franja Tuđmana u Cavtatu gdje je sudionike pozdravio načelnik Općine Konavle Božo Lasić te su motivacijske govore održali Marko Sentić i Paulo Obradović, uz nastup Cavtatskih mažoretki. Sportske aktivnosti krenule su u četvrtak ujutro s košarkom i stolnim tenisom, na oduševljenje svih sudionika. Poslijepodnevni sati su bili ispunjeni kroz kreativne radionice u kući Vlaha Bukovca, a trenutno su u tijeku judo, plivanje i vaterpolo. U petak ujutro održavaju se aktivnosti iz svih 5 sportova i pozivaju se roditelji da se i sutra uključe i pridruže kampu!
U kampu djeca imaju priliku isprobati sportove kao što su plivanje i vaterpolo, judo, košarku i stolni tenis (pod stručnim nadzorom trenera i uz pomoć volontera), steći neke nove vještine, družiti se i upoznati nove prijatelje te poznate sportaše. Sudjelovanje u kampu je potpuno besplatno.
Projekt “Podignimo letvicu visoko” sufinanciran je sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem uključivanja mladih i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport. Vrijednost projekta je 1.500.000,00 kn, a sam projekt traje 22 mjeseca.