Izmjene u poslovanju Čistoće i zelenila Konavle uslijed sprječavanja širenja COVID-19

Tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. sukladno smjernicama nadležnih tijela (Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Općine Konavle) nastavlja vršiti prilagodbu svog operativnog djelovanja na području Općine Konavle po pitanju djelovanja virusa COVID 19. Organiziran je smjenski rad na mjestima gdje boravi više djelatnika.

Djelatnicima uprave se radno vrijeme mijenja na način da je od 07:00 do 13:00 i to u smjenskom radu od četiri sata te se do daljnjeg zabranjuje primanje stranaka. Također blagajna se zatvara i molimo sve mještane da svoje račune podmiruju ostalim načinima naplate.

Tržnica u Cavtatu ostaje u svom standarnom radnom vremenu, svaki dan od 07.00 do 13:00, osim nedelje, ali i dalje uz mjere održavanja udaljenosti i broja ljudi na tržnici koje su izvješene na samom ulasku na tržnicu. Isto vrijedi i za ostale dućane u sklopu tržnice.

Reciklažno dvorište u Popovićima isto mijenja svoje radno vrijeme i to od 07:00 do 15:00, isto u smjenama. Također ostaje mogućnost odvoza glomaznog otpada s kućnog praga po pozivu građana. Apeliramo da svi građani koji dolaze u Reciklažno dvorište predati otpad koriste zaštitne maske i rukavice te sve propisane mjere kako ne bi širili virus.

Parking Cavtat nastavlja raditi u svom smjenskom radu, te će cijena parkinga ostati, 5 kn/sat. Radno vrijeme kućice na parkingu je od 07:00 do 19:00, gdje je i dalje zabranjen ulazak stranaka u samu kućicu, sva komunikacija će se obavljati preko kliznog prozora te molimo da svi korisnici koriste rukavice i maske tijekom predavanja/preuzimanja kartica na parkingu ili drugih radnji.

S obzirom da je blagajna zatvorena te da nije dozvoljeno primanje stranaka, tvrtka je osigurala u hodniku, pri neposrednom ulasku u tvrtku, stol i stolicu s praznim prijavnicama za mještane Čilipa (odvoz s kućnog praga), kako bi ispunili prijavnice i ubacili u poštanski pretinac, koji je isto na ulasku u samu upravu. Sve ostale metode prijava ostaju na snazi, od emaila preko telefona, ali u gore navedenom radnom vremenu.

Sve navedene mjere će trajati slijedeća dva tjedna, točnije do 07.12.2020.

Još jednom pozivamo sve sumještane da s ciljem potencijalnog spriječavanja širenja zaraze budu posebno oprezni i da se pridržavaju mjera prevencije koje su objavljene od nadležnih tijela.