Otvaranje izložbe ”Svjetlo Mratinjih noći” i predstavljanje projekta ”Part Her”

Pozivamo sve na virtualno otvaranje izložbe Zavičajnog muzeja Konavala “Svjetlo mratinjih noći” koje će se održati u četvrtak, 03.12.2020. u 18 sati.
Kroz izložbu će se široj javnosti predstaviti tristotinjak primjeraka konavoskoga veza koji se čuvaju u Etnografskoj zbirci muzeja, a izložbu će u ime osnivača Općine Konavle otvoriti načelnik Božo Lasić.
Uz predstavljanje zbirke, održat će se i kratko predstavljanje projekta “PART HER – Europska mreža za participativno vrednovanje kulturne baštine” čiji je cilj preoblikovanje valorizacije kulturne baštine kao procesa koji se kreće odozdo prema gore, dakle od građana, a predstavit ćemo i virtualnu platformu s doprinosima građana. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa “Europa za građane”, a u provedbi projekta Općina Konavle, u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala, sudjeluje s još 6 partnera iz pet europskih zemalja (Italije, Švedske, Francuske, Njemačke i Španjolske).
Otvaranje izložbe i prezentaciju projekta možete pratiti na portalu dubrovniknet.hr, te na web stranici Muzeja i galerija Konavala www.migk.hr, kao i njihovoj Facebook stranici.

Part Her – informativni letak