Humanitarni konvoj s donacijama iz Konavala stigao u potresom pogođenu Banovinu

Konvoj humanitarne pomoći koja se za potresom pogođenu Banovinu skupljala kroz više konavoskih sela i mjesta, stigao je u utorak rano ujutro na svoje odredište. Nakon sortiranja donacija, nekoliko kamiona i teretnih vozila u ponedjeljak navečer krenulo je iz Čilipa uz blagoslov župnika crkve svetog Nikole iz Čilipa, don Josipa Barišića.

Konvoj je ispratio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa suradnicima koji je ovom prilikom istaknuo kako je ponosan na sve Konavljane zbog empatije koju su pokazali s našim sunarodnjacima u potrebi.
”Najznačajnija je činjenica da je ova akcija nastala spontano od strane raznih konavoskih volontera, odnosno svih koji su sudjelovali na ijedan način. Naši volonteri su pokazali u posljednjih par godina veliko srce, pa tako i ovaj put. Mi smo na svojoj koži osjetili zlo za vrijeme rata i cijela Hrvatska nam je tada pomogla u obnovi. Tako se i naša mladost sada organizirala kako bi pomogla onima u potrebi. Općina Konavle će do konca tjedna Općini Majur donirati oko 100 tisuća kuna vrijednosti građevinskog materijala. I to je inicijativa s našim ljudima, konavoski poduzetnici su me zvali i molili da se uključe na takav način. Sve smo uspjeli organizirati i ova pomoć ide većinom za općinu Majur i Donje Kukuruzare”, rekao je načelnik Lasić.

Treba spomenuti i kako su u sklopu akcije, donacije za OŠ Glina prikupljali djelatnici i učenici OŠ Cavtat.