Načelnik Lasić s ministrom Butkovićem potpisao Sporazum o potrebi sanacije i rekonstrukcije luke otvorene za javni promet Cavtat

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić potpisao je u petak u Stonu Sporazum o potrebi sanacije i rekonstrukcije luke otvorene za javni promet Cavtat s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, županom Nikolom Dobroslavićem te ravnateljem Županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antunom Banovcem.

Današnjim Sporazumom stvoreni su preduvjeti za konačni početak realizacije projekta koji će se financirati iz nacionalnih sredstava, a potpisivanju su nazočili i zamjenik Ivo Radonić kao i pročelnik Mario Curić.
Načelnik Lasić izrazio je zahvalnost županu Dobroslaviću i Branku Bačiću, kao i ravnatelju ŽLU DNŽ Antunu Banovcu te naravno ministru Butkoviću.
”Ovo je itekako značajan zahvat za Cavtat, riva je u jako lošem stanju i ovo je nužan projekt za nas. Radujem se što se ovo događa u mom mandatu i ponosan sam zbog toga”, rekao je načelnik Lasić.

Ministar Butković istaknuo je kako za njega poseban značaj imaju ulaganja u lučku infrastrukturu, a time i ulaganje u cavtatsku luku.
Napomenuo je kako je već krenula dodjela sredstava za projekte u ovoj godini te kako očekuje da će Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije u najkraćem mogućem roku početi s potrebnim koracima za realizaciju projekta.

U nastavku možete vidjeti projekciju izgleda buduće luke Cavtat.