Načelnik Lasić pisao ministrici Vučković: Hvala vam, pomogli ste konavoskim poljoprivrednicima u teškim trenutcima

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je zahvalu ministrici poljoprivrede Mariji Vučković na potporama koje je Ministarstvo poljoprivrede osiguralo za konavoske poljoprivrednike pogođene krizom uzrokovanom koronavirusom.

”Koristim ovu prigodu da Vam se kao općinski načelnik Općine Konavle zahvalim na potpori koju ste kroz provedbu Mjere 21 – izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom virusom COVID – 19- uputili konavoskim vinarima i poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.g.
Prema podacima koje ste mi dostavili radi se o potpori za 16 poljoprivrednika i potpori za 11 mikro,malih i srednjih poduzeća s područja Konavala koji se bave preradom,plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda u ukupnom iznosu od 3.447.429,00 kuna.
Mnogi od njih su me osobno nazvali i zahvalili se na dodjeljenoj potpori , te Vam ovom prigodom prenosim njihovu zahvalnost, jer ste im pomogli da prebrode ove teške trenutke i osigurali im likvidnost”, napisao je načelnik Lasić.