Program 15. Epidaurus festivala Cavtat

Od 28. kolovoza do 15. rujna održat će se 15. Epidaurus festival Cavtat. Festival će u predivnom ambijentu predvorja cavtatskog Kneževa dvora otvoriti sjajna glumica Ksenija Prohaska, prvakinja splitskog HNK sa svojom vrhunskom interpretacijom Marlene Dietrich. Prohaska je Cavtat već očarala pred dvije godine s ulogom Clare Schumann. Uz nju nastupit će darovita Danira Ipavec na harmonici i klaviru.

Plesni studio iz Dubrovnika dovodi nam u Cavtat balerine i ples s krasnim koreografijama…s posvetom Olgi Solovjevoj na novootvorenoj pozornici Ljetnog kina u Cavtatu. Ovogodišnji mladi talenti Epidaurusa predstavit će nam studentice Glazbene akademije u Splitu i to Mariju Kristinu Tomić kao sopranisticu i Anu Kačić Barišić na violini uz uvijek vještu, nepogrešivu pratnju Konavoke Nene Ćorak.

Za kraj će nastupiti jedna od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena, Radojka Šverko koja je svoje impresivne uspjehe ovoljetne turneje odlučila okrunit baš u zagrljaju rujanskog Cavtata sa svojim vrhunskim glazbenicima uz proslavu 50.godišnjice svoje pobjede na Splitskom festivalu s neodoljivom pjesmom ”Kud plovi ovaj brod”.

Program 15. Epidaurus festivala Cavtat