Načelnik Lasić povodom početka agresije prije 30 godina: Spremni smo oprostiti, nismo spremni zaboraviti!

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prisjetio se jednog od najtežih dana u novijoj dubrovačkoj i konavoskoj povijesti. Naime, na današnji dan prije 30 godina počeo je napad na Dubrovnik i okolicu.

Na današnji dan 1991. godine u ranim jutarnjim satima počeo je sramotni, kukavički i agresorski napad na sve ono što je nama najmilije. S mora, kopna i iz zraka, u cilju širenja sulude velikosrpske ideologije šire dubrovačko područje doživjelo je teror kakav ne pamti u svojoj povijesti.
Ta ideologija koštala nas je života branitelja i civila, uništenih i pokradenih domova, uništenog kulturnog blaga. Koštala nas je zdravlja, ali nažalost i danas, 30 godina kasnije neki još uvijek plaćaju taj danak.
Danas u našem susjedstvu vidimo ponovno buđenje takvih sumanutih ideja, vidimo kako se veliča ono što je nas povrijedilo najviše na svijetu, kako javne ustanove dobivaju imena po osobama koje su sudjelovale u ratnim zločinima, a povijest se pokušava nanovo pisati. No neće moći ovaj put. Kao što smo spremni oprostiti, tako nismo spremni zaboraviti. I zanavijek smo spremni obraniti naš Dom.
Dužni smo to grobovima palih branitelja.

Načelnik
Božo Lasić