Načelnik Lasić uputio čestitku povodom 29. obljetnice oslobođenja i Dana Općine Konavle

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku povodom 29. obljetnice oslobođenja i Dana Općine Konavle.

Poštovani stanovnici Konavala, Konavoke i Konavljani,

Na obljetnicu oslobođenja naše Općine običaj je prisjetiti se godine za nama, uspjeha i postignuća. Nažalost u posljednjih dvije godine naši životi obilježeni su pandemijom koronavirusa koja je utjecala na sve aspekte našeg postojanja, od zdravlja do gospodarstva.

No u takvim okolnostima, naši uspjesi su tim veći. Nijedan pokrenuti projekt nije zaustavljen, a u pripremi je ostvarenje Poduzetničke zone u Čilipima koja će značiti veliki gospodarski zamah za naš kraj, gradnje škole u Cavtatu i vrtića.

Velikim dijelom završen je projekt odvodnje i kanalizacije na Grudi, nastavlja se projekt kanalizacije u Moluntu, vratili smo Ljetno kino našim sumještanima, asfaltirali smo brojne nerazvrstane ceste, započeli projekt izgradnje Vatrogasnog doma na Grudi te započeli rekonstrukciju ceste Dubravka – Debeli Brijeg.

Sve to skupa radimo pod uvjetima otežane financijske situacije. Radimo i radit ćemo odgovorno i racionalno na dobrobit naših sumještana. U jeku krize lako je zaboraviti koliko smo zapravo napredovali od ratnih stradanja u Domovinskom ratu. Zahvaljujući volji naših ljudi i hrabrosti i žrtvi branitelja obranili smo svoje domove, vratili se na svoja ognjišta i živimo svoju slobodu. Nju danas branimo kroz Općinu jer je naše temeljno pravo da upravljamo našim krajem. Tko može bolje od Konavljana znati što je bolje za Konavle?!

U svoje osobno ime te u ime cijele Općine Konavle čestitam svim našim sumještanima Dan Općine i 29. obljetnicu oslobođenja Konavala.

Načelnik

Božo Lasić