Općini Konavle dodatnih dva milijuna kuna za sufinanciranje EU projekata

Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko – telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU), uručio je načelniku Općine Konavle Božu Lasiću ugovore o sufinanciranju provedbe EU projekata.

Ovime je Općina Konavle za projekte Vatrogasnog doma Gruda, zatim Reciklažnog dvorišta Konavle i za Interreg projekt “ĆIRO II” osigurala dodatnih više od dva milijuna kuna, kojima se dvostruko smanjuje iznos sufinanciranja navedenih projekata iz općinskog proračuna.

Navedeni projekti u konačnici će se financirati u iznosu od 90 posto vanproračunskim sredstvima (80 posto EU, 10 posto MRRFEU, 10 posto Općina Konavle).
Predmetni ugovori su potpisani temeljem uspješne prijave Općine Konavle na Javni poziv MRRFEU-a za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a sredstva su odobrena u maskimalno mogućem predviđenom iznosu sufinanciranja.
Općina Konavle, svjesna izuzetno zahtjevnih financijskih okolnosti u kojima se nalazimo, nastavit će intezivno raditi na realizaciji projekata od interesa za kvalitetu života u Konavlima i dalje maksimalno koristeći mogućnosti financiranja iz EU fondova i drugih vanproračunskih izvora.