SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Usvojeno izvješće o radu načelnika, rebalans proračuna kao i osnivanje društva za upravljanje Poslovnom zonom u Čilipima

U Cavtatu je održana 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle na kojoj je među ostalim usvojeno Izvješće Općinskog načelnika o radu za razdoblje siječanj – lipanj 2021.godine, Prijedlog prve izmjene i dopune proračuna Općine Konavle za 2021.godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu, Druge izmjene Odluke o izvršavanju proračuna Općine Konavle za 2021.godinu, kao i Prijedlog Odluke o zaduženju Općine Konavle za financiranje izgradnje vatrogasnog doma i spremišta, te nabavu vatrogasnog vozila. Vijećnici su usvojili i Prijedlog Zaključka o osnivanju trgovačkog društva POSLOVNA ZONA ČILIPI d.o.o.

Obrazlažući svoje izvješće o radu načelnik Lasić je istaknuo kako je i prva polovica godine, kao i cijela prošla godina, obilježena pandemijom COVID-19.

”Cijela Općinska uprava, kao i sve ustanove i društva reagirale su kvalitetno i pravodobno. Bez obzira na tu situaciju Općina se i dalje trudi realizirati kapitalne projekte uz pomoć Države i EU fondova. Zadovoljstvo mi je reći da je gotov proces javne nabave za izradu projekta izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat, a u stalnom sam kontaktu s Mnistarstvom oko financiranja tog projekta”, rekao je načelnik Lasić.

Napomenuo je kako je potpisan Ugovor o prebacivanju Kaponira na Općinu Konavle za potrebe uspostavljanja Poduzetničke zone, za što će se danas posebnom točkom osnovati i specijalizirano trgovačko društvo.

”Započelo se s radovima na izgradnji Vatrogasnog doma na Grudi, a nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Moluntu. Također je potpisan Sporaztum o rekonstrukciji Cavtatske rive, a osigurana su sredstva za prvu fazu radova”, istaknuo je načelnik.

Rebalans, Poslovna zona Čilipi…

Na sjednici je usvojen rebalans proračuna za ovu godinu sa 133 milijuna kuna na 101,5 milijuna kuna. Ovakva izmjena najvećim dijelom proizlazi zbog obveze usklađivanja primitka od zaduživanja prema uputama Ministarstva financija za usklađivanje izvora financiranja kroz različite EU projekte.

Za potrebe razvoja Kaponira kraj Zračne luke u Čilipima osnovano je novo trgovačko društvo u vlasništvu Općine Konavle, Poduzetnička zona Čilipi d.o.o.