Stožer CZ Općine Konavle: Apel za poštivanje epidemioloških mjera i najava nadzora

S obzirom na značajno povećanje broja slučajeva koronavirusa na području općine Konavle, apeliramo na svo stanovništvo da se drži svih propisanih epidemioloških mjera te posebno da se izbjegavaju sva nepotrebna okupljanja u zatvorenom prostoru, posebice bez propisanih mjera zaštite.

Molimo sve da poštuju mjere nošenja maski u zatvorenim prostorima, drže distancu te redovito provjetravaju zatvorene prostorije. Apeliramo na sve poslodavce u općini Konavle da ukoliko je moguće, organiziraju za svoje zaposlenike rad od kuće, sve dok se ne poboljša epidemiološka situacija.
U dogovoru s ravnateljima osnovnih škola na području općine Konavle, razmotrit će se i odluka o prelasku na model C, ukoliko ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije.

Stožer CZ Općine Konavle krenut će u nadzor i kontrolu provedbi donesenih epidemioloških mjera na području općine Konavle, posebice u ugostiteljskim objektima, tvrtkama s većim brojem zaposlenih te mjestima gdje se okupljaju mladi kao i na sportskim manifestacijama.

Apeliramo na sve osobe koje se nisu cijepile da iskoriste to pravo, zaštite sebe i druge. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Stožer CZ Općine Konavle i Općina Konavle organizirat će ponovno cijepljenje u sportskoj dvorani na Grudi, a za što ćemo pravovremeno informirati javnost.

Molimo još jednom na poštivanje epidemioloških mjera i odgovornost svih stanovnika, da zajednički spriječimo širenje koronavirusa te dočekamo nadolazeće Božićne blagdane u boljoj epidemiološkoj situaciji.

Stožer CZ Općine Konavle