Načelnik Lasić povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i žrtve Domovinskog rata: Dugujemo im slavno sjećanje, ali i naš prosperitet!

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje načelnik Lasić uputio je prigodno obraćanje:

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ima posebno mjesto u srcu svakog Hrvata. Dan ispisan krvlju, tragedijom, izgubljenim životima, uništenim domovima, dan je koji u sebi sadrži sve ono što je bio agresorski rat na Hrvatsku. No tom danu prethodile su herojske borbe u obrani svog doma, prethodilo je hrvatsko srce, a to je sve ono u sebi sadrži naš obrambeni Domovinski rat..

Zato današnji dan i sve naše dane od tada dugujemo upravo Vukovaru i Škabrnji, Dubrovniku i Konavlima i svim drugim mjestima gdje je ginula naša mladost. Dugujemo im slavno sjećanje i naš prosperitet koji su oni izborili. Na današnji dan i svaki sljedeći, hvala vam u ime hrvatskog naroda, hvala vam u ime današnje mladosti.

Načelnik

Božo Lasić