Važna obavijest poljoprivrednicima, korisnicima sustava potpore za 2021. godinu

Iz Ministarstva poljoprivrede poslali su važnu obavijest poljoprivrednicima, korisnicima sustava potpore za 2021. godinu.

Prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2021. godini zatražili ste potporu za neke od IAKS mjera ruralnog razvoja (Mjera 10) i time ste preuzeli obvezu pohađanja izobrazbe. Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede provodi edukacije, a raspored tečajeva je objavljen na stranicama Uprave (www.savjetodavna.hr) gdje se odabirom tečaja možete prijaviti na vama odgovarajući termin:

https://www.savjetodavna.hr/tecajevi/?terms_tags=647

termin 10.12.2021.:  https://www.savjetodavna.hr/prijavi-se-na-tecaj/?tecajId=9344

termin 17.12.2021.:  https://www.savjetodavna.hr/prijavi-se-na-tecaj/?tecajId=9412

Bliži se kraj godine i nije ostalo još puno slobodnih termina pa molimo da pratite objave i prijavite se za edukaciju na vrijeme. U slučaju nepoštivanja preuzetih propisanih obveza (za korisnike potpora iz IAKS mjera ruralnog razvoja ) Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zatražit će povrat isplaćenih sredstava potpore.

Stoga, ukoliko niste ispunili obvezu do sada, pozivamo vas da nam se pridružite na jednoj od edukacija s početkom u 9,30 sati na tečaju iz Mjere 10, a koju ste u obvezi odslušati za pravdanje potpore po IAKS pravilniku za 2021 godinu. U skladu s izvanrednim stanjem sa covid-19 i pripadajućim mjerama i rizikom, koje ograničavaju okupljanja u zatvorenim prostorima, tečaj za sada provodimo u virtualnoj učionici putem aplikacije MS Teams na internetu, a vi ga možete pratiti od doma iz vaših naslonjača ili drugog vama ugodnog okruženja. Tečaj možete pratiti direktno iz Internet preglednika google chrome ili microsoft edge na vašim mobitelima, tabletima, računalima, bez instaliranja aplikacije, a za bolji doživljaj možete instalirati i microsoft teams aplikaciju pa putem nje pratiti tečaj.

Uputu iz koje možete vidjeti kako se priključuje na tečaj u privitku, a možete i pogledati na poveznici:  https://www.savjetodavna.hr/wp-content/uploads/2019/01/Uputa-za-polaznike-webinara_MP.pdf

Ako niste bili na tečaju i za više informacija kontaktirajte vama najbližeg savjetnika.

Zoran Kajić, dipl.ing.agr  zoran.kajic@mps.hr   091/488 2786