Novo ulaganje u unaprjeđenje rada vrtića, potpisan Ugovor za projekt “Otvorimo Južna vrata Lijepe naše, II. faza“

Ugovor za projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše, II. faza“, načelniku Općine Konavle Božu Lasiću uručio je u Zagrebu premijer Andrej Plenković. Projekt se financira temeljem uspješne prijave Općine Konavle na poziv “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.
Projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše, II. faza“ dodatno će unaprijediti sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Konavle, poboljšanjem kvalitete odgojno-obrazovnog rada te produljenjem radnog vremena Dječjeg vrtića Konavle. Projektom će se angažirati ukupno 15 stručnjaka, nadalje minimalno 20 djece će biti uključeno u uslugu produljenog radog vremena Dječjeg vrtića Konavle, dok će 30 postojećih i novozaposlenih stručnjaka sudjelovati u edukacijama s ciljem kontinuiranog jačanja stručnih kapaciteta.
Ukupna vrijednost projekta je 4.549.946,58 milijuna kuna i u potpunosti je financiran vanproračunskim sredstvima (85 posto EU i 15 posto RH).
Ovaj projekt zapravo predstavlja nastavak prethodno uspješno implementiranog projekta „Otvorimo južna vrata Lijepe naše“, koji je trajao 30 mjeseci – od veljače 2019. do kolovoza 2021. godine, a čija je ukupna vrijednost iznosila 4.863.770.75 kuna, za što su također u cijelosti u općinski proračun refundirana EU sredstva.