Načelnik Lasić uputio čestitku povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske načelnik Božo Lasić uputio je čestitku svim stanovnicima Konavala. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

”Prošlo je 30 godina, od tog 15. siječnja 1992. godine, kada su samostalnu državu Hrvatsku priznale države članice nekadašnje Europske zajednice uz još 8 drugih zemalja. Isto je još i ranije napravila Njemačka i Vatikan, no upravo današnji datum slavimo kao Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Ovo priznanje siglo je u neizvjesnim danima okupacije i agresije, divljačkog razaranja koje je nad Hrvatskom, njezinim kćerima i sinovima, kulturnim dobrom i nasljeđem provodila JNA. Međunarodna zajednica tada nije dvojila i priznala je Hrvatsku kao sebi ravnu. Usprkos neprijateljskoj premoći u naoružanju, obranili smo svoje domove kako bi živjeli pod svojim nebom.

U današnje vrijeme, rata u klasičnom smislu više nema na našim prostorima, no 30 godina nakon odgovornost za Hrvatsku leži na svima nama, kako onima koji su birani, tako i onima koji biraju.
Volite Hrvatsku srcem i dušom jer Domovina je jedna.

Čestitam svim Konavokama i Konavljanima Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.”